GIPS & STUC

Double-click here to add your own text.

Woonhuis Strijperstraat 14, Leende

Stuc plaat

 

Stucplaat is voorzien van een bruine laag, waar het stuc- of pleisterwerk uitstekend op houdt.

 

De afmeting van de plaat is 40x200cm ofwel 0,8m2. De dikte is 9,5 mm. Rachelwerk moet gezet worden op een afstand van 40 cm, zodat de plaat voldoende vastzit.

 

De stucplaat is zoals iedere gipsplaat brandvertragend en vochtregulerend.

Gipsplaat

 

Er zijn meerdere soorten gipsplaat. Niet alleen de lengte verschilt, maar ook de dikte en de zijkanten van de platen. Gipsplaten zijn brandvertragend en vochtregulerend (bij veel vocht kan het gipskarton papperig worden).

 

Platen van 9.5mm dik. Geschikt voor plafond en eventueel wand. Vaak zijn deze platen voorzien van ronde lange zijkanten (RK). De naden mag men afsmeren, maar mogen ook als sierelement in het zicht blijven. De rachels voor deze gipsplaten moeten op een afstand van 40 cm gezet worden. Anders bestaat de kans dat de plaat gaat doorhangen. De breedte is 60 cm.

Platen van 12.5mm zijn speciaal geschikt voor scheidingswanden. Daar deze wat dikker is kan er niet zo

snel een gat in komen. Deze platen zijn meestal voorzien van een afgeschuinde kant (AK). Dit daar deze platen nadien glad afgewerkt worden. Daarvoor worden de naden afgeplakt met een zelfklevende wapeningsstrook welke daarna wordt vlak gestuct. De platen hebben een breedte van 60 cm. De staanders waar de platen tegen aangemaakt worden mogen op 60 cm staan, dit daar de plaat dik genoeg is, en niet gaat doorhangen. Deze platen zijn er in de lengtes 2.60m en 3.00m.

Talent board / Groene gipsplaat

 

De gipsplaat voor vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten en keuken. De afmeting is 60cm breed en 120cm lang. Dikte van de plaat is 9.5mm.

 

De groene platen zijn geïmpregneerd. Dit maakt ze vochtwerend. Echter door de impregnering zijn ze niet direct geschikt voor stuc- of pleisterwerk daar dat niet goed kan hechten. Men zal dan eerst een hechtlaag aan moeten brengen. Wel zijn ze uitstekend direct te betegelen.

 

Zoals iedere gipsplaat zijn ze brandvertragend.

info@bouwmaterialenleende.nl

06-23178935  Koen Schepens

Copyright 2017 All rights protected - Webdesign Bouwmaterialen Leende